на живо

Роналдо изравни велик рекорд в зрелище между Португалия и Франция

Двата тима продължават към осминафиналите на Евро 2020

Getty Images

Португалия и Франция изиграха един от най-вълнуващите мачове от началото на Евро 2020. Двата тима завършиха наравно 2:2 в зрелищен двубой от група 6 на турнира. Така и "петлите", и "мореплавателите" си осигуриха класиране за осминафиналите, където ще се сблъскат съответно с Швейцария и Белгия.

В другата среща от групата Германия стигна до драматично 2:2 с Унгария у дома и излиза срещу Англия на "Уембли" в най-интригуващия мач от фазата на последните 16.

Снимка: Getty Images

На "Пушкаш Арена" в Будапеща (Унгария) над всички бе Кристиано Роналдо, който отбеляза и двата гола за Португалия и влезе в историята. Той се изравни с иранеца Али Даеи по брой попадения за национален тим - 109, делейки световния връх по този показател. Роналдо има и рекордните 14 гола за "мореплавателите" на голям форум, задмина и Мирослав Клозе (Германия) по попадения на световни и европейски финали.

Роналдо бе точен от дузпа в 31', а в добавеното време на първата част Карим Бензема изравни също от бялата точка. Последният даде аванс на Франция в 47', преди Роналдо отново да реализира наказателен удар за крайното 2:2.

Снимка: Getty Images

Тагове: