на живо

Роналдо убедил Хамес Родригес да остане в Мадрид

Колумбиецът ще се бори за мястото си в „Реал”

Getty Images

Хамес Родригес е отказал примамлива оферта от „Челси” в края на декември заради Кристиано Роналдо. Лондончани са предложили доста висока заплата на колумбийския атакуващ полузащитник и сигурно място сред титулярите на Антонио Конте. Трансферът е бил почти сигурен, тъй като офертата е била достатъчно добра, за да бъде приета и от ръководството на кралския клуб.

След финала на Световното клубно първенство обаче Хамес е променил решението си. Основна роля за това имал Кристиано Роналдо, който убедил съотборника си да остане в испанската столица. Според колумбийските медии това се е случило в разговор на 4 очи между втория и третия най-скъп входящ трансфер в историята на „Реал”.

„Всички минаваме през трудни моменти, но за мен започва нова година”, заявил Хамес след добрата си игра срещу „Севиля” през миналата седмица.

„Оставам в Мадрид!”, смело заявил колумбиецът.

В първа среща от 1/8-финалите в турнира за Купата на Краля Родригес се разписа два пъти във вратата на финалиста от миналата година в надпреварата. Това до голяма степен върна доверието на треньора Зинедин Зидан към играча. Според анализаторите в близките седмици той ще получава повече шансове за изява. Очаква се Хамес да бъде титуляр и в реванша, който ще се играе на стадион „Рамон Санчес Писхуан”. Срещата ще бъде излъчвана пряко в ефира на bTV Action в сряда вечер от 22:00 ч.