на живо

Самдория излъга Рома и го прескочи в класирането (ВИДЕО)

БГНЕС

Сампдория победи Рома с 2:1 и нанесе първа загуба на "вълците" от началото на шампионата. В герой за отбора от Генуа се превърна Едер, който вкара първия гол и бе в основата на втория за домакините. Рома пък може да се оплаче от сериозния малшанс, който преследва тима в този мач.

Римляните имаха превъзходство през огромна част от двубоя и играта се развиваше изключително в полето на Сампдория. Продължителното владение на топката и 11-те корнера, изпълнени от хората на Руди Гарсия не дадоха резултат, а ударите към вратата на Вивиано не бяха много.

Втората част тръгна в подобна насока, но при един свободен удар играчите на Сампдория изпълниха перфектно заучено положение и Едер вкара топката във вратата. Това се случи в 50-та минута.

Рома натисна още по-сериозно и стигна до гол на Мохамед Салах в 69-та минута. След него гостите потърсиха и победата, но се оголиха при една контраатака. Едер нахлу отдясно в наказателното поле, пусна топката успоредно на вратата и Костас Манолас непохватно си я заби в мрежата.

Рома имаше 63% притежание на топката, изпълни 18 корнера, а 10 удара на гостите бяха блокирани от играчи на Сампдория. Освен това вратарят Емилиано Вивиано направи 7 спасявания. Въпреки всичко това "вълците" загубиха срещата и изостават вече на 7 точки от водача Интер