на живо

"Сампдория" написа история в дербито с "Дженоа" (ВИДЕО)

"Моряците" победиха с 1:0 на пълния "Луиджи Ферарис"

"Сампдория" спечели битката за град Генуа срещу "Дженоа" с 1:0 в 28-ия кръг на Серия "А".

Скъпоценното попадение за тима отбеляза Луис Муриел в 71-вата минута. Успехът праща "Сампдория" на 9-тата позиция във временното класиране, само на точка зад "Фиорентина".

Двамата наставници заложиха на най-добрите си нападатели Муриел-Куалярела за "Сампдория" и Пиния-Симеоне за "Дженоа".

Първото дуо се справи далеч по-добре и макар през първото полувреме да нямаше чисти голови положения, то през втората част символичните гости се възползваха от своята настъпателност. Груба грешка в изнасянето на играчите на "Дженоа" даде възможност на Луис Муриел да влезе в наказателното поле и технично да прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Ламана.

По-рано Муриел разтресе напречната греда с шут от дистанция. "Дженоа" по никакъв начин не успя да отговори на своя опонент и трябваше да се примири с незадоволителната съдба да загуби дербито и да остане на 15-тата позиция в класирането.

Силно включване като резерва за пореден път направи Патрик Шик. Чехът на няколко пъти впечатли с техниката си, а веднъж изпусна възможността да удвои аванса на своя тим. Изявите на Шик бяха още едно доказателство за "Ювентус", "Милан", "Интер" и "Челси", че си заслужава привличането на офанзивния футболист.

За ексцентричния президент на "Сампдория" Масимо Фереро това е изключително ценна победа, защото за пръв път от 57 години насам един от двата отбора печели дербито 2 пъти в един сезон. През есента "моряците" надделяха с 2:1, като и тогава Муриел беше сред голмайсторите.

В историята на Серия "А" това е 41-ва победа за "Сампдория" над "Дженоа" в 69 мача.