на живо

Сашо Тонев не успя да помогне на "Кротоне" срещу "Юве" (ВИДЕО)

Шампионите бият с 2-0 като гост

Сашо Тонев не успя да помогне на "Кротоне" срещу "Юве" (ВИДЕО)

Александър Тонев излезе като титуляр за "Кротоне" срещу шампиона "Ювентус", но неговия отбор загуби домакинството си с 0-2 и остава все така дълбоко в зоната на изпадащите в Италия. Отборът на Масимилиано Алегри пък очаквано спечели отложения си двубой и вече има 7 точки аванс на върха на класирането в Серия А.

Мачът в Кротоне започна с превъзходство на гостите, които опитваха всячески да преодолеят подчертано дефанзивната тактика, с която бе излязъл "Кротоне". Прибраната игра бе и една от причините до Александър Тонев, който игра като нападател, да не достигнаха почти никакви подавания.

На почивката резултатът бе 0-0, но четвърт час след подновяването на играта Марио Манджукич даде аванс на "Ювентус". Изненадващо "акулите" получиха шанс да изравнят след центриране от свободен удар, но изстрелът с глава на играч на домакините бе спасен от Джиджи Буфон.

В 74-та минута Гонсало Игуаин вкара втори гол, който допълнително успокои торинци. Малко преди края Миралем Пянич, влязъл като резерва, удари греда.

С успеха "Юве" води със 7 точки пред втория "Рома" и 9 пред третия "Наполи". "Кротоне" е предпоследен, на 9 точки от спасителния бряг.