на живо

Селта даде всичко от себе си, но не постигна чудото. Севиля е на финал (ВИДЕО)

БГНЕС

Севиля ще бъде съперник на Барселона във финала за Купата на Краля. Андалусците елиминираха Селта в изключително емоционален мач на Балаидос.

Севиля имаше аванс от 4:0 след първата среща, но това не сломи вярата на играчите на Селта, че могат да постигнат наглед невъзможен обрат. Те поведоха в 35-та минута след превъзходна контра и гол на Яго Аспас. Бившият играч на Ливърпул започна атаката с превъзходен дълъг пас към Ореяна и я завърши след спринт до дясната греда и подаване на чилиеца.

Аспас обаче пропусна фрапантно положение в началото на второто полувреме, когато на празна врата не успя да вкара.

В 55-та минута все пак той направи 2:0, а изявата на вратаря на Севиля Серхио Рико бе доста неубедителна.

Точно когато и песимистите във Виго бяха повярвали, че обрат е възможен Евер Банега вкара за 2:1 след заспиване на защитата на Селта. Домакините не се отказаха - стигнаха до дузпа, при която съвсем основателно претенциите им бяха вратарят на Севиля да бъде изгонен. Съдията обаче му показа само жълт картон. Джон Гуидети уцели гредата от бялата точка, но и това не отказа хората на Едуардо Берицо.

Те продължиха да атакуват непрестанно, колкото и тежък да бе станал терена заради проливния дъжд. До нов гол за Селта обаче не се стигна.

Вместо това в края Коноплянка вкара изравнителен гол за Севиля. Така отборът на Унай Емери ще спори за трофея с Барселона във финала на 21 май.