на живо

Сензационно: "Палермо" препъна "Наполи" на "Сан Паоло"

Ивайло Чочев с цял мач на високо ниво за сицилианци

Getty Images/Guliver Photos

"Палермо" спечели точка от гостуването си на "Сан Паоло" в Неапол, завършвайки 1-1 с "Наполи". Така борещият се за оцеляване тим на Ивайло Чочев създаде най-голямата сензация в 22-ия кръг на Серия А. Българинът игра цял мач за своя отбор и се представи на добро равнище, макар и да понесе някои удари при сблъсъци със съперникови играчи.

"Палермо" откри резултата в 6-та минута с гол на Илия Несторовски след заучено изпълнение на ъглов удар. "Наполи" натисна моментално съперника си, но не успяваше да изравни заради великолепните намеси на вратаря Йосип Посавец. Хосе Кайехон пък се отчете с невероятен пропуск на 2 метра от вратата.

Домакините бяха в серия от 9 победи в последните си 10 мача и без загуба от октомрви. През втората част те натиснаха допълнително за обрат и имаха късмета да изравнят в 65-та минута. Далечен удар на Дрийс Мертенс бе изпуснат чудновато от дотогава блестящия вратар и топката влезе.

До края се игра почти изцяло пред вратата на "Палермо". Йосип Посавец обаче сътвори нова серия спасявания и допринесе за равенството. 10 минути преди края Ивайло Чочев опита да донесе и победата на своите, но далечният му шут бе спасен от Хосе Рейна.

С този резултат "Наполи" остава 3-ти, на 2 точки зад втория "Рома" и на 3 пред 4-ия "Интер". "Палермо" е все така предпоследен, вече на 10 точки от спасителната 17-та позиция.