на живо

Серия "А" започна с невиждано от четвърт век събитие (ВИДЕО)

Вижте репортаж от завързания двубой Верона - Рома

Серия "А" започна с невиждано от четвърт век събитие (ВИДЕО)

Верона и Рома не излъчиха победител в откриващия мач от сезон 2015/2016 в Серия "А". Оспорваният двубой на стадио "Маркaнтонио Бентегоди" завърши 1:1. За първи път от 24 години насам капитанът на Рома Франческо Тоти остана през всичките 90 минути на резервната скамейка в първия мач на римския отбор в шампионата. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През първото полувреме домакините създадоха по-чистите голови положения. Пропуски направиха Хуан Гомес Талеб, Лука Тони и Самуел Супрайан. Малко преди почивката Даниеле Де Роси изчисти от голлинията удар с глава на Бошко Янкович. През първите 45 минути футболистите на Руди Гарсия владееха повече топката, но рядко създаваха проблеми на вратаря Рафаел и защитата пред него.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В началото на втората част дебютиралият в официален мач за Рома вратар Войчех Сченсни направи страхотно двойно спасяване след удари на Емил Халфредсон и Гомес Талеб. В 61-ата минута обаче полякът трябваше да вади топката от мрежата си. Точен за Верона бе Бошко Янкович, който се възползва от великолепна асистенция на Халфредсон.

Веднага последва силен натиск на Рома и изравняването не закъсня. В 66-ата минута Алесандро Флоренци направи 1:1 с далечен изстрел, при който слабо се намеси Рафаел. Вратарят на Верона обаче изкупи вината си при попадението със серия от фантастични спасявания до края на мача. Гостите от Рим веднъж удариха и гредата.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Рома не успя да запише победа на старта на Серия "А" за първи път, откакто тимът бе поет от Руди Гарсия през лятото на 2013-а година. В следващия кръг на "вълците" им предстои тежко домакинство на Ювентус.