на живо

Севиля съсипа Селта и вече мисли за финала за Купата (ВИДЕО)

БГНЕС

Севиля може да се чувства финалист за Купата на Испания, след като разби с 4:0 гостуващия Селта в първи полуфинал за Купата на Краля.

Хората на Унай Емери започнаха с атаките от самото начало, но пропуснаха няколко страхотни шанса. Първо Тимотее Колоджейджак стреля встрани от целта още във втората минута. След още няколко шанса, открили се пред защитника дойде ред и на Стивън Нзонзи да пропилее добро положение за Севиля. 

В средата на първата част Витоло бе задържан в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Изстрелът на Кевин Гамейро обаче бе спасен от вратаря Рубен Бланко.

В минутите след това Селта създаде чудесни положения, но в единия случай топката срещна гредата след удар на Гомес, а малко по-късно двама играчи на гостите си попречиха и изстреляната топка мина встрани.

Вратарят на Селта нямаше какво да направи в края на полувремето, когато Адил Рами с глава заби топката в мрежата след корнер и Севиля поведе.

Гостите имаха основателни претенции за дузпа в 59-та минута, но те бяха подминати. В следващата атака Кевин Гамейро се пребори за топката и сам срещу вратаря вкара за 2-0. Две минути по-късно отново Гамейро вкара трети гол за андалусците, като отново показа страхотна скорост и съобразителност.

Четвъртото попадение бе отбелязано от Михаел Крон Дели три минути преди края. Датчанинът обаче не се зарадва на гола, тъй като е бивш футболист именно на Селта.

Предстои реванш във Виго, който обаче изглежда протоколен след убедителния аванс на Севиля и андалусците се чувстват финалисти, като явно им предстои мач с Барселона