на живо

Шефът на европейския волейбол: Най-важното е, че вече има публика (ВИДЕО)

Александър Боричич е гост на финалната четворка на Златната лига в Русе

Шефът на европейския волейбол: Най-важното е, че вече има публика (ВИДЕО)

Президентът на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) Александър Боричич пристигна в Русе за финалната четворка на Златната лига.

Специално за bTV той изрази радостта си от завръщането на феновете по трибуните, като се надява за предстоящото европейско първенство ситуацията с пандемията да бъде овладяна.

"За мен най-важното е, че виждам публика. Виждам, че и на волейболистките им е приятно. Надявам се, че за европейското първенство ситуацията ще е още по-добра. Най-важното е хората да са здрави, а с тази подкрепа те (волейболистките) ще играят наистина по-добре", каза Боричич пред bTV.

Снимка: cev.eu

България ще бъде сред четирите страни-домакини на шампионата на Стария континент при жените, който започва през август.

"За европейската конфедерация най-важно е четирите страни да организират добре първенството, а това ще доведе и до добри резултати на терена".

"Идвал съм тук и като волейболист, и като треньор, сега и като ръководител. Винаги съм имал добри спомени от България. Най-важното е на самия мач волейболистките да се радват, че са били тук в България. Българският волейбол има много силна история, много дълга история и е важно публиката да подкрепя отбора.", добави той.

А кой ще спечели трофея в Златната лига - ще разберем от 20 ч., когато България се изправя срещу Хърватия. Срещата ще бъде излъчена на живо по RING, VOYO.BG, както и на btvnovinite.bg.