на живо

Емилия Димитрова: Няма място за страх, когато играеш за България! (ВИДЕО)

Женският ни национален отбор по волейбол е на финал в Златната лига

Емилия Димитрова: Няма място за страх, когато играеш за България! (ВИДЕО)

Няма място за страх, особено когато носиш националната фланелка, категорична бе Емилия Димитрова след класирането на България за финала в Златната лига по волейбол.

"Лъвиците" победиха Чехия с 3:0 в Русе и в неделя ще се изправят срещу Хърватия в битка за трофея.

Емилия Димитров изигра още един силен мач. Тя благодари на публиката за топлото посрещане и безрезервната подкрепа.

Снимка: cev.eu

"По време на химна и накрая, когато поздравихме публиката... освен настръхване и сълзи, чувството на пълни сърца... Отдавна не сме играли пред публика, и чувството да играем срещу българска публика, тук в България, пред пълна зала... Нямам думи да опиша това, което изпитахме. Благодарни сме за организацията. Страхотно топло посрещане!", каза тя след края на двубоя.

България ще се опита да спечели втори трофей от Златната лига след този от 2018 г. Преди това "лъвиците" загубиха 2 финала - през 2012 г. именно от Чехия и през 2010 г. от Сърбия. 

"Няма място за страх, особено когато носиш националната фланелка. Разбира се, понякога не се получава, но не мисля, че някоя от нас има страх или съмнения кое как трябва да се изпълни. Силно се надявам утре отново да зарадваме публиката", добави Димитрова.

Снимка: cev.eu

Финалът България - Хърватия може да гледате пряко по RING, VOYO.BG и btvnovinite.bg на 20 юни от 20:00 ч.!

От 17:00 ч. пък е мачът за третото място в Златната лига между Испания и Чехия! Той също ще бъде излъчен по RING, VOYO.BG и btvnovinite.bg!