на живо

Шок за "Лацио"! Загуба от "Дженоа" насред "Олимпико"

Андрей Гълъбинов с асистенция за 2:1 в Рим

"Дженоа" шокира "Лацио" на стадио "Олимпико" и си тръгна с победата от 2:1. Диего Лаксалт в добавеното време нанесе съкрушителния удар по домакините. Това е първа победа за "Дженоа" срещу този съперник от февруари 2015 г. Това беше и юбилейно стотно издание на сблъсъците между "Лацио" и "Дженоа" на "Олимпико".

Андрей Гълъбинов започна като титуляр за гостите и беше изключително активен в предни позиции. Именно той асистира на Горан Пандев в 55-та минута за 1:0 в полза на "грифоните".

Пандев, който беше бурно освиркван от тифозите на "Лацио", ги настрои още повече срещу себе си с бурната си радост. Тя обаче бе за кратко, защото Марко Пароло отбеляза в 58-мата минута след подаване на Мартин Касерес.

Въпреки че изравни бързо, "Лацио" така и не успя да намери вратата на гостите за втори път, за да стигне до обрат и победата. "Дженоа" се отбраняваше с голям брой футболисти и в 80-та минута стигна до гол, дело на Диего Лаксалт.

Попадението беше отменено, след като съдията Мареска се консултира с VAR и видя, че играчът си е помогнал с ръка при овладяването на топката.

Все пак до гол за Лаксалт се стигна в добавеното време. Новото попълнение Оскар Хилемарк центрира и нахлулият от задна позиция Лаксалт се разписа с глава. Бурна радост за гостите и трите точки отпътуваха за Генуа.

Това е втора поредна загуба за "римските орли" в първенството с 1:2, след като в предишния кръг "Милан" спечели с този резултат на "Сан Сиро".

"Лацио" изпусна възможността да дръпне на "Интер" и "Рома" в класирането на Серия "А" и има аванс от една точка пред "нерадзурите" и 2 пред градския съперник.

За "Дженоа" това е най-резултатната победа този сезон като досега най-големият успех за "грифоните" беше 1:0. Отборът на Давиде Балардини се изкачи до 13-та позиция в таблицата и се отдалечи от зоната на изпадащите със седем точки.

В следващия кръг тимът на Симоне Индзаги гостува на претендента за титлата "Наполи". За Андрей Гълъбинов и компания предстои визита на "Киево".