на живо

Шокиращи загуби на Милан и Фиорентина (ВИДЕО)

Сасуоло спечели на "Джузепе Меаца", а "виолетовите" паднаха от последния Парма

Два от фаворитите в италианското футболно първенство Серия А, Милан и Фиорентина, допуснаха изненадващи загуби в празничния 17-и кръг на шампионата. "Червено-черните" бяха надиграни на собствения си стадион от Сасуоло с 1:2, а тимът от Флоренция разочарова с представянето си като гост на последния в класирането Парма, губейки с 0:1.

На "Джузепе Меаца" Милан откри резултата с гол на Андреа Поли в 9-ата минута. Само 19 по-късно обаче Никола Сансоне изравни. В средата на втората част победното попадение за "зелено-черните" бе дело на италианския национал Симоне Дзадза, който отбеляза петия си гол за сезона. Сасуоло постигна първия си успех от 29 ноември, а за Милан поражението е второ в последните пет домакински срещи.

В същото време изпадналият в тежка криза отбор на Парма зарадва своите привърженици на "Енио Тардини" с минимален успех над Фиорентина с 1:0. Точен за третата победа на "дуковете" за сезона бе Андреа Коста още в 11-ата минута. Гостите доиграха срещата с 9 човека, след като в края на двубоя червени картони получиха Гонсало Родригес и Стефан Савич. Загубата е първа за Фиорентина в последните шест мача на "виолетовите" от калчото.

В абсолютен кошмар се превърна дебютът на Джанфранко Дзола като треньор на Каляри. Неговият тим бе разгромен с 0:5 при гостуването си на Палермо. Ивайло Чочев не игра за домакините, оставайки на резервната скамейка, а неговите съотборници поведоха с 2:0 още до 10-ата минута с голове на Морганела и Муньос, чието попадение бе зачетено, въпреки че той бе в положение на засада.

В 26-ата капитанът на Каляри Даниеле Конти получи най-бързия червен картон от началото на сезона в Серия А, а седем по-късно Дибала бе точен от дузпа за 3:0. През втората част аржентинският нападател се разписа още веднъж, а Едгар Барето оформи крайния резултат. Палермо няма загуба в последните си девет мача, а Каляри е без успех в същия брой срещи.

Ето и всички резултати в мачовете от 17-ия кръг, изиграни до момента:

Лацио 3:0 Сампдория, Удинезе 0:1 Рома, Милан 1:2 Сасуоло, Парма 1:0 Фиорентина, Палермо 5:0 Каляри, Дженоа 2:2 Аталанта, Киево 0:0 Торино, Емполи 0:0 Верона

От 19 часа пряко по RING.BG ще може да гледате двубоя Чезена - Наполи, а от 21:30 по bTV Action започва коментарното студио преди голямото дерби на италианския футбол между Ювентус и Интер.