на живо

Ще продължи ли Милан черната серия на Удинезе?

Гледайте срещата Удинезе – Милан пряко по RING.BG от 21:45 часа

Getty Images

Милан гостува на Удинезе в първи мач от междинния 5-и кръг на италианската Серия "А”. "Росонерите” победиха Палермо с 3:2 през уикенда и сега ще се опитат да продължат с добрите резултати. Наставникът на Милан Синиша Михайлович остана доволен от представянето на своите възпитаници в последните два мача, но продължава да твърди, че още не сме видели най-доброто от "червено-черните”.

Домакините пък нямат успех от първия кръг насам, когато изненадващо победиха шампиона Ювентус с 1:0. "Зебрите” са в криза, но мачът с Милан на "Фруили” е идеалната възможност за тях да сложат край на черната си серия.

Статистиката обаче не е на страната на Удинезе. Те са загубили последните си 5 двубоя у дома.

В последните 6 сблъсъка между Удинезе и Милан е имало победител, като двата тима са си разменили по 3 победи. През април месец тази година "фриуланите” надвиха именития си съперник с 2:1. Автори на попаденията станаха Джампиеро Пинци и Емануел Агеманг-Баду за "зебрите", и Джанпаоло Пацини за Милан.

Старши треньорът на Удинезе Стефано Колантуоно няма да може да разчита на контузените Силван Видмер и Гилерме за тазвечерния мач. Очаква се неостаряващият Антонио Ди Натале да си партнира с Дуван Сапата в атаката. Колумбиецът отбеляза единствения гол за "черно-белите” при загубата от Емполи с 1:2 в предишния кръг.

За Милан Марио Балотели може да започне като титуляр за пръв път през този сезон. До него ще е Карлос Бака - една от скъпите летни покупки на "росонерите". Той се намира в прекрасна форма. През уикенда Бака се превърна в кошмар за бранителите на Палермо, разписвайки се два пъти във вратата на Чочев и компания.

Участие в гостуването на Удинезе няма да могат да вземат Лука Антонели, Андреа Бертолачи, Филип Мексес и Мбайе Нианг, които са контузени.

Въпреки критиките, които понася Кейсуке Хонда, японецът отново ще бъде в стартовата единайсеторка, а Сусо ще остане на резервната скамейка. Днешният мач ще бъде специален за защитника на Милан Кристиан Сапата, които ще се изправи срещу бившия си отбор.

Снимка: Getty Images

Срещата между Удинезе и Милан е с начален час 21:45. Може да я проследите пряко по RING.BG.

Вероятни стартови състави:

Удинезе (3-5-2): Карнезис – Данило, Ерто, Пирис – Аднан, Фернандеш, Итура, Агеманг-Баду, Еденилсон – Ди Натале, Сапата

Милан (4-3-1-2): Лопес – Абате, Сапата, Романьоли, Де Шильо – Куцка, Монтоливо, Бонавентура – Хонда – Балотели, Бака