на живо

Силвано Пранди: Няма как да сме доволни. Изпуснахме добра възможност

"Бъдещето ми начело на тима зависи от федерацията", заяви селекционерът на националния тим по волейбол

Силвано Пранди: Няма как да сме доволни. Изпуснахме добра възможност

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България - Силвано Пранди, очаквано не беше доволен от представянето на тима на европейското първенство. "Лъвовете" загубиха от Германия на осминафинал и за втори пореден шампионат останаха извън топ 8 на континента. През 2019 г. те останаха на 11-та позиция. 

Според Пранди родните волейболисти не са могли да се възползват от създадените шансове в мача.

"Мачът не беше толкова труден от спортно-техническа гледна точка, но не успяхме да играем добре в атака и на сервис. Допуснахме грешки и това ни попречи да се борим за повече. Съперникът е малко по-силен от нас, но не е чак толкова голяма разликата в класите. Ние изпуснахме добра възможност да стигнем до нещо повече в този мач", анализира той пред bTV.

Снимка: CEV

Под ръководството на Пранди през лятото на 2021 г. "лъвовете" имат само 5 победи в близо 20 мача. 

"Ако не броим мачовете от Лигата на нациите, които са съвсем друга история, основната ни цел беше европейското първенство. Като тегля чертата, няма как да сме доволни", категоричен е Пранди.

Италианският специалист заяви, че от Българската федерация ще решат дали ще продължат да разчитат на него в бъдеще. По първоначална информация, помощник-треньорът Николай Желязков трябваше да замени Пранди начело.

Снимка: FIVB

"Кой не греши?! Всеки, който работи, допуска грешки, но това е животът. Решението за бъдещето ми трябва да го взимам аз. Договорът ми с федерацията изтича през 2022 г. Всичко е в техни ръце. Зависи те какво ще решат", заяви Пранди.