на живо

Скромният "Еркулес" препъна "Барселона" за Купата (ВИДЕО)

"Каталунците" играха без големите си звезди

БГНЕС

"Еркулес" поднесе голямата изненада в първите мачове от 1/16-финалната фаза на турнира за Купата на Краля. Третовидизионният тим изигра отличен двубой и завърши 1:1 като домакин на носителя на трофея от последните два сезона - "Барселона". Очаквано "каталунците" контролираха топката и играта през цялата среща, но не успяха да вземат аванс преди реванша.

От състава на гостите отсъстваха големите звезди Меси, Суарес и Неймар, както и Ракитич, Тер Стеген, Бускетс, Алба и Матийо. Всички те получиха почивка преди съботното дерби срещу "Реал" Мадрид, като дори не пътуваха за мача в Аликанте. Андрес Иниеста пък бе наказан за срещата.

През първото полувреме и двата отбора не успяха да създадат чисти голови положения. Домакините разчитаха на организираната си игра в защита, която им даде увереност в началото на второто полувреме да погледнат малко по-смело към вратата на Яспер Силесен. Така в 52-ата минута "Еркулес" успя да поведе с гол на Давид Майнс. Централният нападател се възползва от грешка на защитата при центриране на 19-годишният Алваро Салинас и отклони топката за 1:0.

Снимка: БГНЕС

Радостта на феновете на естадио "Хосе Рико Перес" трая едва 6 минути, след като в 58-ата "Барса" изравни. Точен бе 18-годишният Карлес Аленя. Юношата на "блаугранас" се разписа в дебютния си двубой за мъжкия тим на клуба.

Освен него, още четирима футболисти изиграха първи минути с екипа на "Барселона". Централният бранител Борха Лопес и халфът Алекс Карбоней също бяха титуляри, а Нили и Марк Кардона се появиха на терена през второто полувреме.

След изравнителното попадение гостите продължиха да натискат в търсене на победата, но няколко великолепни спасявания на вратаря Иван Буигес запазиха резултата 1:1.

Снимка: БГНЕС



Така "Еркулес" продължи фантастичното си представяне в мачовете срещу "Барселона" от 1997 год. насам. Тимът от Аликанте е загубил само веднъж в пет двубоя с "каталунците". От своя страна "Барса" удължи серията си без загуба в турнира за Купата на 19 поредни мача.

За пети път в последните си седем двубоя от всички турнири футболистите на Луис Енрике не отбелязаха повече от един гол, а за да елиминират "Еркулес" ще трябва да изглеждат далеч по-убедително в реванша на "Камп Ноу" на 21-ви декември.