на живо

Сребърен медал за ансамбъл-девойки за съчетанието с 5 топки

Следете финалите на отделните уреди на турнира за Купа "София" по RING, на сайта btvnovinite.bg и на платформата VOYO.BG

Сребърен медал за ансамбъл-девойки за съчетанието с 5 топки

Българският ансамбъл по художествена гимнастика за девойки спечели сребърен медал във финала с 5 топки на силния международен турнир за Купа "София".

Третия състезателен ден може да гледате пряко по RING, на сайта btvnovinite.bg и на платформата VOYO.BG.

Това е второ отличие за Камелия Петрова, Мария Стаменова, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова, Александра Василева, Сузан Пуладиан и Кристина Кърчева. Вчера (5 април) те спечелиха бронз в многобоя.

Снимка: БФХГ

Във финала момичетата на треньора Вяра Ваташка и помощничката ѝ - бронзовата медалистка с ансамбъла от Игрите в Рио де Жанейро Цветелина Найденова не допуснаха груби грешки и предоха на зрителите слънчево настроение.

Те получиха за своето изпълнение 32,400 точки.

Снимка: БФХГ

Преди българките се наредиха само представителките на Израел, които вчера триумфираха в многобоя. Те спечелиха златото на 5 топки с оценка от 33,600 точки. На трето място е ансамбълът на Украйна - 28,150 точки.

Родният ансамбъл ще участва и на финала с 5 ленти по-късно днес.

Гледайте всички съчетания пряко по RING, на сайта btvnovinite.bg и на платформата VOYO.BG. Ще може да им се насладите, независимо в коя държава сте!