на живо

Старият континент ще има нов шампион, Белгия детронира Португалия

"Червените дяволи" удържаха минимален успех

Getty Images

Старият континент ще има нов футболен властелин! Белгия детронира Португалия след успех с 1:0 в осминафиналите на Евро 2020.

На "Ла Картуха" в Севиля (Испания) единственото попадение в мача отбеляза Торган Азар малко преди почивката. Това се оказа и единственият точен удар на "червените дяволи" в очаквания с голям интерес сблъсък, чиито четвърти и пети съдии бяха българите Георги Кабаков и Мартин Маргаритов.

Снимка: Getty Images

Кристиано Роналдо и компания наложиха натиск през втората част, обаче вратарят на Белгия Тибо Куртоа беше на висота. "Мореплавателите" бяха най-близо до изравнително попадение в 83', когато топката се отби в десния страничен стълб при удар на Рафаел Герейро.

Така в четвъртфиналите Белгия ще се изправи срещу Италия. Вчера "Скуадра адзура" срещна неочаквани трудности, но в крайна сметка елиминира Австрия с 2:1 след продължения.

Проблем за "червените дяволи" преди сблъсъка с Италия ще бъде състоянието на две от звездите в състава - Кевин Де Бройне и Еден Азар, които бяха заменени принудително тази вечер заради контузии.