на живо

Стилияна Николова: Искам да радвам хората с хубава игра! (ВИДЕО)

Шест медала, от които два златни, спечелиха българските гимнастички на финалите на отделните уреди при жените на Купа "София"

Стилияна Николова: Искам да радвам хората с хубава игра! (ВИДЕО)

Шест медала, от които два златни, спечелиха българските гимнастички на финалите на отделните уреди при жените на международния турнир по художествена гимнастика за Купа "София".

Татяна Воложанина, Стилияна Николова и Ева Брезалиева спечелиха общо 2 златни, 3 сребърни и 1 бронзов медала.

Европейската шампионка за девойки Стилияна Николова, която в последните седмици тренира с травма на ръката, стана първа на топка: "Много се радвам, че успях да си изиграя съчетанието. Ще се опитам да покажа още повече и да радвам хората с хубава игра.", каза грацията пред bTV след награждаването.

Снимка: БФХГ

Шампионската в многобоя Татяна Воложанина бе над всички във финала на бухалки: "Много се радвам, че успях да изиграя. Имам да подобрявам, но съм доволна. Трябва да съм по-спокойна, защото мога всичко и на тренировка го правя всеки ден", добави Воложанина.

Ева Брезалиева грабна бронз в многобоя при жените, а днес завоюва бронз във финала на обръч. "Въпреки че допуснах грешка, успях да се мобилизирам и да си изпълня съчетанието.", коментира гимнастичката.

Снимка: БФХГ

Главният мениджър на националния отбор жени - индивидуално Бранимира Маркова е останала доволна от видяното, но вярва, че момичетата могат много повече.

"Много съм доволна от момичетата. Разбира се, ние искаме все повече и по-добре. Децата много се стараят, допуснаха грешки, но конкуренцията беше сериозна.", каза Маркова.

Вижте повече във видеото.