на живо

Стилияна Николова: Забравям за постиженията, за да не се помисля за голяма звезда

Младата ни надежда в художествената гимнастика не се главозамайва

Стилияна Николова грабна титлата във финала на топка на международния турнир по художествена гимнастика Купа "София", но продължава без почивка и без главозамайване да тренира всеки ден, защото "това вече е минало".

В края на ноември 2020-а Стилияна стана първата ни европейска шампионка за девойки от 25 години, а преди няколко дни отново затвърди мненията, че е следващата ни голяма звезда в художествената гимнастика.

"Чувствам се горда, че успях да си покажа съчетанията, но това вече е в миналото. Сега тренирам упорито и съм забравила какво съм постигнала. В нашия спорт е така - трябва веднага да забравиш какво си постигнал, за да не си помислиш, че си голяма работа", каза чаровната гимнастичка в студиото на предаването "Тази неделя" по bTV.

Снимка: БФХГ

"От малка съм научена, че на момента ще се радвам, но утре вече съм в залата и съм никоя. Вътрешно и аз самата така съм се настроила, за да не се помисля за някоя звезда".

Стилияна е родена в Египет. На 13 напуска Кайро, за да се състезава за България. Отделя се от семейството си и смята, че е направила възможно най-правилния избор в живота си до момента. "Благодарение на това, че съм сама тук, аз се научих на много неща... като това да бъда самостоятелна. Според мен израстнах като личност".

Тя е дъщеря на двукратна световна шампионка с ансамбъла: "Мечтая да стана световна шампионка. Тя (майка ми) ми е идол в този спорт. Гордея се, че имам такава майка".

Снимка: БФХГ

"Възхищавам се на Боряна Калейн, много ми харесва нейният стил. Имам честта да тренирам с нея, тя е много трудолюбива и се опитвам да стана като нея".

А относно бъдещето, Стилияна отговаря с усмивка: "Целта ми е да се представям хубаво и хората да ме запомнят с хубаво", завърши младата ни надежда.