на живо

Стилияна Николова: Забравям за постиженията, за да не се помисля за голяма звезда

Младата ни надежда в художествената гимнастика не се главозамайва

Стилияна Николова: Забравям за постиженията, за да не се помисля за голяма звезда

Стилияна Николова грабна титлата във финала на топка на международния турнир по художествена гимнастика Купа "София", но продължава без почивка и без главозамайване да тренира всеки ден, защото "това вече е минало".

В края на ноември 2020-а Стилияна стана първата ни европейска шампионка за девойки от 25 години, а преди няколко дни отново затвърди мненията, че е следващата ни голяма звезда в художествената гимнастика.

"Чувствам се горда, че успях да си покажа съчетанията, но това вече е в миналото. Сега тренирам упорито и съм забравила какво съм постигнала. В нашия спорт е така - трябва веднага да забравиш какво си постигнал, за да не си помислиш, че си голяма работа", каза чаровната гимнастичка в студиото на предаването "Тази неделя" по bTV.

Снимка: БФХГ

"От малка съм научена, че на момента ще се радвам, но утре вече съм в залата и съм никоя. Вътрешно и аз самата така съм се настроила, за да не се помисля за някоя звезда".

Стилияна е родена в Египет. На 13 напуска Кайро, за да се състезава за България. Отделя се от семейството си и смята, че е направила възможно най-правилния избор в живота си до момента. "Благодарение на това, че съм сама тук, аз се научих на много неща... като това да бъда самостоятелна. Според мен израстнах като личност".

Тя е дъщеря на двукратна световна шампионка с ансамбъла: "Мечтая да стана световна шампионка. Тя (майка ми) ми е идол в този спорт. Гордея се, че имам такава майка".

Снимка: БФХГ

"Възхищавам се на Боряна Калейн, много ми харесва нейният стил. Имам честта да тренирам с нея, тя е много трудолюбива и се опитвам да стана като нея".

А относно бъдещето, Стилияна отговаря с усмивка: "Целта ми е да се представям хубаво и хората да ме запомнят с хубаво", завърши младата ни надежда.