на живо

Страхотен Ивайло Чочев с гол срещу шампиона "Ювентус" (ВИДЕО)

Българинът бе точен във втори пореден кръг от Серия "А"

Getty Images/Guliver Photos

Ивайло Чочев отбеляза гол при загубата на "Палермо" с 1:4 като гост на шампиона "Ювентус" в първи мач от 25-я кръг на италианската Серия "А". 23-годишният българин бе титуляр в четвърти пореден шампионатен двубой и се разписа във втори последователен кръг, след като преди по-малко от седмица вкара попадение и във вратата на "Аталанта" (1:3). Чочев вече има 3 гола от началото на първенството, изравнявайки постижението от своя първия сезон в италианския елит през 2014/15. Общо за сезона халфът има 4 попадения, след като се разписа веднъж и в мач за Купата на Италия.

Както и срещу "Аталанта", така и срещу "Ювентус", Чочев отбеляза след хубав удар с глава. Той засече центриране на Алесандро Диаманти и вкара първи гол за "Палермо" в последните 10 мача срещу "бианконерите" от 2011 година насам. Преди попадението му "розово-черните" не бяха отбелязвали във вратата на гранда от Торино цели 972 поредни минути. Последният, който го направи преди Чочев, бе Джулио Милячо преди 6 години.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

С гола си българинът не повлия на крайния изход от срещата, но все пак лиши "Ювентус" от шеста поредна победа без допуснат гол. За първи път през сезона "бианконерите" са в серия от 6 последователни успеха в първенството и седем във всички турнири.

Два гола за победата отбеляза Пауло Дибала. 23-годишният аржентинец, който е бивш играч на "Палермо", впечатли с блестящо изпълнен пряк свободен удар в 40-ата минута, а в 89-ата демонстрира и хубав завършващ изстрел от границата на наказателното поле. Дибала, за който "Юве" плати 32 млн. евро през лятото на 2015 година, вече има 10 попадения за сезона.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Минута преди края на редовното време аржентинецът асистира и на сънародника си Гонсало Игуаин, който вкара 19-я си гол в калчото, с който оглави голмайсторската класация с едно попадение повече от Един Джеко. Клаудио Маркизио също бе точен за 29-ата поредна домакинска победа на "Юве" в Серия "А" от август, 2015 година насам.

"Бианконерите" вече имат 10 точки аванс пред втория в класирането "Рома", който в неделя от 19:00 пряко по RING е домакин на "Торино". "Палермо" загуби втори пореден двубой и остава в зоната на изпадащите.