на живо

Страхотен Ивайло Чочев в силен мач на Палермо (ВИДЕО)

Родният национал бе титуляр за шести път от началото на сезона

Ивайло Чочев изигра много силен мач с екипа на Палермо. Родният национал бе титуляр за тима от остров Сицилия за шести път от началото на сезона при гостуването на Лацио от 13-я кръг на италианската Серия "А". Двубоят на стадио "Олимпико" завърши 1:1, а Чочев на няколко пъти бе много близо до отбелязването на първия си гол за кампанията.

В повторния си дебют като треньор на Палермо Давиде Балардини показа доверие в Ивайло Чочев, пускайки го от първата минута, което се случва на родния полузащитник във втори пореден кръг. През първото полувреме на няколко пъти 22-годишният национал се намеси отлично в защита, спирайки атаките на домакините, които допуснаха три поредни загуби преди днешния двубой.

Възможността серията да бъде удължена бе напълно реална, след като в 21' гостите от Сицилия поведоха с попадение на Едоардо Голданига. Той отбеляза първия си гол за Палермо в дебюта си като титуляр в калчото. До края на полувремето Лацио не отговори на предизвикателството и малцината зрители по трибуните освиркаха футболистите на домакините на почивката.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos



И това не мотивира достатъчно "небесносините", които позволиха на съперника да създаде още опасни положения пред вратата на Федерико Маркети след паузата. В 51' той се намеси при удар на Чочев с глава, а само две минути по-късно отрази още един изстрел на родния талант от много по-чиста позиция. В 57' Чочев получи жълт картон, но това по никакъв начин не повлия на представянето му.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

За разлика от първата част, той все по-често се включваше в атаките на гостите и в 66' нанесе нов, по-точен удар, но Маркети пак го лиши от първия му гол за кампанията. Само три минути по-късно домакините изравниха, след като резервата Антонио Кандрева бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Хилиемарк срещу Лулич.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

До края Лацио не стигна до друго голово положение, а Маркети спаси точката за "римските орли" с нова отлична изява при изстрел на Лука Ригони.

Небесносините нямат победа в Серия А от 25 октомври, и заемат осмото място в класирането с 19 точки. С четири по-малко Палермо е на 14-та позиция. Сицилианци не са печелили в последните пет двубоя срещу Лацио.