на живо

Страхотен обрат донесе втори успех за националите на Евроволей

Тимът на Силвано Пранди пречупи домакина Чехия в драматичен мач

eurovolley.cev.eu

Фантастичен обрат донесе втора победа на мъжкия национален отбор на европейското първенство по волейбол! Играчите на Силвано Пранди се наложиха над домакините от Чехия с 3:2 гейма (25:10, 23:25, 18:25, 26:24, 15:11).

Снимка: eurovolley.cev.eu

Българският тим бе безпощаден в откриващия гейм и загуби едва 10 точки. "Лъвовете" завършиха със 7 блокади в първата част. Видим спад в играта на националите обаче доведе до пълен обрат, с който Чехия поведе с 2:1 гейма.

В четвъртата част домакините имаха предимство от 20:16, но след страхотна серия от начален удар на Тодор Скримов успяха да пратят срещата в тайбрек след 26:24.

В решителните моменти опитът на България се оказа достатъчен, за да запишат своя втори успех на Евроволей.

Снимка: eurovolley.cev.eu

Най-резултатен за победата беше Мартин Атанасов, който завърши с 30 точки. Следващата среща на българския тим е утре срещу Италия.

В първия си двубой на еврошампионата "трикольорите" спечелиха с 3:0 срещу Черна гора и засега заемат второто място в класирането с актив от 5 точки, следвани от чехите с 4, Словения и Беларус с по 3. Лидер е фаворитът Италия с 6 точки.

Снимка: eurovolley.cev.eu

Стартови състави

България: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Мартин Атанасов, Тодор Скримов, Алекс Грозданов, Светослав Гоцев - Владислав Иванов-либеро

Чехия: Якуб Януш, Ян Хадрава, Адам Бартош, Ян Галабов, Лукаш Васина, Олевер Седлачек - Милан Моник-либеро