на живо

Ансамбълът: Всички лишения си заслужават!

Грациите на Весела Димитрова вярват, че могат много повече

Ансамбълът: Всички лишения си заслужават!

Ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели безапелационно титлата в многобоя на Световната купа в София, след което грабна и два златни медала във финалите на отделните уреди.

Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Лаута Траатс, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова вдигнаха много високо летвата, но въпреки това смятат, че могат да се представят още по-добре. И се надяват да го покажат именно на предстоящите олимпийски игри, където битката за медалите ще е жестока.

Снимка: Ладислав Цветков

"Много ни липсваха състезанията. 2020-а беше тежка, само тренирахме, не можехме да покажем съчетанията си. Имаме още много накъде да работим", заяви капитанът на ансамбъла Симона Дянкова в студиото на "Тази сутрин".

Стефани Кирякова добави, че цената на медалите са много лишения, ежедневни тренировки, но и хубави моменти: "Не съжаляваме за нищо, което трябва да преживеем.", категорична е тя.

Снимка: Ладислав Цветков

Според Лаута Траатс приятелството помежду им е основен фактор за успеха: "Отборният дух е едно от най-важните неща. Ние сме много сплотени и работим с най-добрите си приятелки."

"София беше едно страхотно начало за нас, не сме във върхова форма, но и това ще се изработи в следващите седмици", добави Стефани.