на живо

Маевска: Всяко едно състезание е контролно преди олимпийските игри (ВИДЕО)

Ансамбълът представи новата си хореография по време на международния турнир "Жулиета Шишманова"

Маевска: Всяко едно състезание е контролно преди олимпийските игри (ВИДЕО)

Всяко едно състезание е като контролно преди олимпиадата, категорична е бронзовата медалистка от Рио де Жанейро Михаела Маевска, която в момента е помощник-треньор на ансамбъла.

Тимът ни в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова представи новата си хореография по време на международния турнир "Жулиета Шишманова", а следващата седмица ще се бори за златото на Световната купа в София.

"За нас е много важна сега първата изява на Световната купа в София, за да видим къде се намираме на световно ниво, дали ще ни одобрят композициите, защото ние не сме играли никъде, докато другите отбори успяха да участват на няколко състезания. Натоварено ще е, но за нас всяко едно състезание е контролно преди олимпиадата.", коментира Михаела Маевска.

Грацията на клуб "Авангард" Никол Тодорова спечели многобоя при девойките старша възраст и завоюва два златни медала с топка и бухалки, сребро на обръч и бронзов медал с лента.

До късно тази вечер продължава многобоят при жените, където в надпревара за приза "Жулиета Шишманова" на килима в спортна зала "Младост" участват почти всички национални състезателки.

"Преживяхме една много тежка година. Това, което се случваше, всяко едно спиране се отразяваше както психически, така и физически на състезателите ни, но успяхме да ги мотивираме и те да продължат.", каза Бранимира Маркова - главен мениджър национален отбор жени-индивидуално.

Турнирът в Бургас се провежда без публика, при засилени противоепидемични мерки. 

Световната купа по художествена гимнастика може да гледате пряко по RING, на сайта btvnovinite.bg, както и на платформата VOYO.BG от 26 до 28 март. В неделя (28 март) финалите на отделните уреди ще бъдат излъчени и пряко по bTV!