на живо

COVID-19 и "онази възраст" спряха Влада Николченко за Купата в София (ВИДЕО)

Гледайте цялото интервю с Ирина Дерюгина в студиото по RING преди Световната купа по художествена гимнастика

COVID-19 и "онази възраст" спряха Влада Николченко за Купата в София (ВИДЕО)

Украинската любимка на родната публика - гимнастичката Влада Николченко, няма да участва на Световната купа в София. Причината е, че е заразена с коронавирус, но и не е в познатата си силна форма. 

Това заяви треньорката на украинския тим - двукратната световна шампионка в многобоя (1977 и 1979 г.) Ирина Дерюгина. Тя говори преди старта на Световната купа, която може да гледате пряко по RING, VOYO.BG и btvnovinite.bg от 26 до 28 март. В неделя ще ви покажем финалите на отделните уреди и по bTV.

"Тя се разболя от COVID-19. Сега се възстановява. Добре е. Това е причината. При нея има много причини. На 18 години е вече. В онази възраст е. Когато стана дума за олимпийските игри беше: „О, да! Искам да съм там. Ще стана на 18 и ще съм по-добра“. Сега качи някой килограм, по-тежичка е. Казва: „Много обичам да се състезавам, а няма къде“. А хич не обича тренировките. Това е проблемът. Надявам се да се справим. Мисля, че трябва да порасне малко. Тя е уникална", заяви Дерюгина пред bTV.

Дебютът на състезание от Световната купа по художествена гимнастика за Николченко беше именно в София през 2018 г. Тогава тя стана седма в многобоя, а за съчетанието си с бухалки спечели сребърен медал. Година по-късно у нас беше шеста в многобоя.

На световното първенство в Баку през 2019 г. Николченко спечели бронзов медал на бухалки.

Украйна ще има две индивидуални представителки в София - Виктория Оноприенко и Йева Мелешчук. 

А по какво си приличат българската и украинската художествена гимнастика? Какво е чувството да се завърнеш на състезателния килим след година пауза? И как влияе новият правилник? 

Гледайте цялото интервю с Ирина Дерюгина в студиото преди началото на Световната купа по художествена гимнастика. Началото е в 9:30 ч. по RING на 26 март! 

Гледайте трите дни на Световната купа по художествена гимнастика пряко по RING, VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg. В неделя финалите на отделните уреди ще бъдат излъчени и пряко по bTV.