на живо

Християна Тодорова: Най-хубаво е да се качиш на почетната стълбичка в България

Световната шампионка и бронзова олимпийска медалистка сподели емоциите си от всяко едно излизане на килима в "Арена Армеец"

Християна Тодорова: Най-хубаво е да се качиш на почетната стълбичка в България

Винаги е приятно да се качиш на почетната стълбичка, но най-хубаво е, когато го направиш пред родна публика в България, категорична е бронзовата медалистка от олимпийските игри в Рио Християна Тодорова.

"Тази Световна купа се провежда от 2011-а. Аз съм участвала 6 пъти, но всеки път, когато мина по червения килим, става една защитна реакция и всичко ми е като бяло петно, защото съм пределно концентрирана", сподели световната шампионка, развеждайки ни из "Арена Армеец" два дни преди началото на голямото състезание.

"Пред родна публика и помага, и не толкова. Това е едно от най-хубавите, но същевременно най-отговорни неща. Много е хубаво да се качиш на почетната стълбичка, без значение къде се намираш, но най-хубаво е в България.", добави тя.

"В нормални условия залата е пълна, всички пеят българския химн заедно с нас. Тази година ситуацията е такава, че няма да има публика, но това не означава, че зрителите пред екраните няма да имат поводи за радост.", добави Тодорова.

От позицията си на международен съдия, тя коментира: "С всяка изминала година българският отбор и в индивидуалното и в ансамбъла става все по-добър. Имаме големи шансове не само да спечелим Световната купа, но и за другите състезания."

Цялата надпревара в петък и събота може да проследите по RING и онлайн напълно безплатно на btvnovinite.bg.

Финалите в неделя ще излъчваме и по bTV. Това е първата Световна купа от 2 години насам, затова и емоциите са гарантирани.