на живо

Катрин Тасева: Не съм доволна. Контузия ми попречи да съм на 100%

"Никой не пита боли ли те, тренирал ли си. Моята работа е да си изиграя съчетанията", каза гимнастичката след първите си съчетания на Световната купа

Катрин Тасева: Не съм доволна. Контузия ми попречи да съм на 100%

Разочарована от изиграването на първите си съчетания на Световната купа в София беше Катрин Тасева след края на първия поток в многобоя при индивидуалните гимнастички. 

Българката, за която това е първо "нормално" състезание, а не онлайн турнир, от година насам, допусна неточности в представянето си с обръч (22,950) и топка (24,400).

"Не съм доволна от представянето си днес. Много слаб старт. Почти нищо не показах от това, което съм работила. Явно вълнението и напрежението от това, че е първо състезание тук в България след 2 години пауза, оказва някакво влияние. Не съм доволна днес изобщо", заяви Тасева минути след прибирането си от килима.

"Нищо не изиграх на обръч. Като цяло в играта нямаше груби грешки. Важно е, че бяхме в терена, уредите ги хванахме, но това не е достатъчно, за да се борим за медалите. Обръчът имаше много неточности. На топка успях по-уверено да изляза и да изиграя съчетанието си приблизително както трябва", добави тя.

Тасева разкри, че в последните дни е страдала от контузия, която ѝ е попречила да тренира на пълни обороти.

Снимка: Lap.bg

"Аз имах контузия, която ми попречи да се се подготвям на 100%, но никой не ме пита на състезание как си се подготвил, тренирал ли си, не си ли, боли ли те нещо. Моята работа е да изляза и да си изиграя съчетанията така, както съм ги подготвила", заяви Тасева.

Утре българската гимнастичка ще изиграе съчетанията си с бухалки и лента. На базата на общия сбор от оценките ще се определи победителката в многобоя.

"Моите очаквания са, че ще е малко по-спокойно. Това са малко по-трудните уреди. Втори, трети ден сме по-спокойни, излизали сме на терена няколко пъти. Надявам се да бъде по-добре", оптимист е Тасева.

Гледайте Световната купа по художествена гимнастика пряко в каналите на bTV Media Group. Днес (26 март) и утре (27 март) ще ви покажем съревнованието в многобоя по RING, а в неделя (28 март) може да гледате финалите на отделните уреди и по bTV!

Всеки ден може да проследите съчетанията на платформата VOYO.BG, както и тук: