на живо

Старт на Световната купа в София (ГАЛЕРИЯ)

Престижният турнир, който bTV Media Group излъчва, бе открит официално

Началото е дадено! 10-ото издание на Световната купа по художествена гимнастика в София бе открито с официална церемония. От днес до 28 март bTV Media Group ще направи феновете съпричастни с емоциите от престижната надпревара. 

69 индивидуални състезателки и 13 ансамбъла от 37 държави пристигат у нас, а нашите момичета ще защитават призванието "златни".

3 дни, 30 часа художествена гимнастика в ефира на bTV Media Group! Цялата програма от многобоя може да гледате по RING, a всички финали в неделя ще бъдат излъчени по bTV. Изживейте емоциите, които родните грации ще ни предложат. Боряна Калейн, Катрин Тасева и ансамбълът на Весела Димитрова влизат в битка с елита на световния спорт.

Снимка: Lap.bg

По-рано днес Боряна Калейн поведе в многобоя на Световната купа, а другата българска представителка в индивидуалната надпревара - Катрин Тасева се нареди пета във временното класиране.

Утре (27 март) индивидуалните гимнастички трябва да представят съчетанията си с бухалки и лента. Общият сбор от оценките от четирите композиции ще определи шампионката в многобоя на Световната купа в София.

По-късно днес (26 март) ансамблите ще представят първите си съчетания в многобоя. България ще бъде представена от момичетата на Весела Димитрова - Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова.

Снимка: Lap.bg