на живо

Световна купа в пандемия: Строги противоепидемични мерки в залата

Гледайте първото важно състезание за българските грации пряко в каналите на bTV Media Group

Световна купа в пандемия: Строги противоепидемични мерки в залата

Световната купа по художествена гимнастика е първото важно състезание за родните грации след принудителната тежка пауза зарад пандемията от коронавирус.

И очаквано то ще се проведе при строги мерки за сигурност. 

В залата няма да има публика. Всички съчетания обаче може да гледате пряко по RING от 26 до 28 март. В неделя финалите на отделните уреди ще може да проследите и по bTV. През трите дни ще може да гледате Световната купа и пряко на сайта btvnovinite.bg, както и на платформата VOYO.BG.

Снимка: БФХГ

Всички участнички, включително българските красавици от ансамбъла, както и индивидуалните гимнастички - Катрин Тасева и Боряна Калейн, треньорите, съдиите и официалните лица, трябва да минат през няколко "пункта".

Първо на всички се раздават калцуни и маски. Всеки получава и доза дезинфектант, а в залата се допуска само, ако телесната температура е в рамките на нормалното.

Снимка: БФХГ

Навсякъде около килима, в тренировъчната част и в прилежащите помещения, има листовки, които подсещат всички правила за ограничаване на коронавируса да се спазват.

Единствените хора, на които им е позволено да са без маски, са журналистите, когато застават пред камера, както и гимнастичките, когато са на килима. 

Пред 2020 г. Световната купа в София беше отменена. Състезанието, което започва утре, е първото важно и в годината, в която предстоят отменените олимпийски игри. България вече има максималните 3 квоти за Токио, но у нас за класиране ще се борят представителки на другите държави.

Снимка: БФХГ

Не пропускайте Световната купа по художествена гимнастика! Пряко по RING на 26, 27 и 28 март! Финалите на отделните уреди ще може да гледате в неделя пряко и по bTV. Всички съчетания ще бъдат излъчени на платформата VOYO.BG, както и на сайта btvnovinite.bg.