на живо

"Златните": Ние сме в залата и работим, очаквайте всичко (ВИДЕО)

Ансамбълът ни триумфира в Световната купа с рекордна оценка

"Златните": Ние сме в залата и работим, очаквайте всичко (ВИДЕО)

"Ние сме в залата и работим, може да очаквате всичко!" Това заявиха пред bTV момичетата от ансамбълa ни по художествена гимнастика - в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, окичил се със златните медали в многобоя на Световната купа в София.

Грациите, водени от Весела Димитрова, триумфираха с рекордна оценка! Вчера те заслужиха внушителните 44,150 точки за изпълнението си с пет топки, а към тях днес добавиха 40,200 за смесеното си съчетание с три обръча и два чифта бухалки за сбор от 84,350 точки. Далеч зад родния ансамбъл - на втората позиция, са представителките на Азербайджан със 70,950, следвани от японките със 70,650 точки.

Снимка: Ладислав Цветков

"За нас бе много важно, че имахме възможност да се върнем отново на килима. Надяваме се с всяко едно излизане да ставаме все по-уверени. А дали сме уплашили конкуренцията - не знам. За нас е важно да си покажем съчетанията.", каза капитанът Симона Дянкова.

"Много добри и приятни впечатления остави това състезание у нас. Даже се вълнуваме, че имаме още един ден, в който можем да се насладим ма атмосферата след толкова дълга пауза - година и половина. Тепърва ще навлизаме във форма, има над какво да работим. Отново ще се завърнем по-силни!", добави Стефани Кирякова.

Снимка: Ладислав Цветков

"В момента правилникът е такъв, че няма максимум на оценката, така че може да очаквате всичко! Ние сме в залата и работим за това. Всъщност ние знаем и нещата, които не направихме и които бяха неточни. Като за първо състезание сме доволни, но мислим, че още утре ще се опитаме да ги покажем още по-добре.", заяви Лаура Траатс.

Финалите в "Арена Армеец" в неделя започват в 12:30 ч. Те ще бъдат излъчени на живо по bTV, RING, VOYO.BG и онлайн напълно безплатно и без регистрация на btvnovinite.bg. Коментарното ни студио преди първите съчетания започва в 12:00 ч. по RING.