на живо

Тифозите на "Интер" отново обичат Икарди (ВИДЕО)

Нападателят с два гола за "нерадзурите" срещу "Торино"

Маури Икарди е най-обсъжданата фигура на "Джузепе Меаца". Не заради скандалните си разкрития в автобиографията си, а заради двете попадения срещу "Торино" за 2:1 в Серия "А".

Преди срещата "Интер" беше в поредица от 3 поредни загуби в първенството, а "Торино" не беше губил от 6 мача насам. Намиращият се под огромно напрежение Франк Де Бур пусна като титуляри Евер Банега и Антонио Кандрева, които бяха останали на резервната скамейка в предшния кръг срещу "Аталанта".

В едно спокойно първо полувреме, при което отсъстваха опасни положения за двата отбора, се стигна до гол за домакините. Мауро Икарди се оказа в ролята на голмайстор. Голяма вина за попадението има вратаря на "Торино" Джо Харт, който изби топката в краката на аржентинеца.

Решителен тактически ход осъществеи на почивката Синиша Михайлович. Сърбинът пусна в игра Макси Лопес и вече с двама централни нападатели, в лицето на Лопес и Андре Белоти, "Торино" заигра далеч по-добре.

Това даде резултат в 63-тата минута. Поредна куриозна грешка в отбраната на "нерадзурите", този път виновниците бяха Мурийо и Ансалди, и Белоти с мощен шут изравни. Това е шести гол в 8 мача за италианският нападател, който доказа, че се намира в топ форма.

Попадението отвори двата отбора и опасните положения се редуваха едно след друго. По-близо до попадението изглеждаше "Интер", но Марцело Брозович и Мауро Икарди странно как не вкараха от отлични позиции. Особено фрапантен беше пропускът на хърватина.

"Интер" изглеждаше напът да направи поредна грешна стъпка в Серия А, а облаците над главата на Франк Де Бур станаха още по-черни. Облачността се разкъса, когато на хорзионта се появи Икарди. Капитанът се прояви като лидер и в 88-мата минута майсторски реализира. Пое топката в наказателното поле, обърна се и я прати под гредата, там където беше недостижима за Харт. 2:1 за "Интер" четвърта победа за "нерадзурите" в Серия "А".

Бурята обаче не е подминала дома на тима, след като утре ще има нова среща между ръководители на клуба. Ерик Тохир настоява да се даде повече време на Де Бур, докато китайските мажоритарни собственици настояват да се привлече Лоран Блан. Почетният президент пък счита, че Леонардо е подходящият наследник на холандеца.

"Много баби, хилаво дете", е точната поговорка за състоянието на "Интер" и начинът, по който се взимат решенията в клуба.