на живо

Треньорът на Александър Тонев с трогателно писмо до починалия си син

През 2014 г. 14-годишният син на Давиде Никола губи живота си в катастрофа

Треньорът на Александър Тонев в италианския "Кротоне" - Давиде Никола, написа писмо до починалия си син. В неделя "Кротоне" се спаси от изпадане от Серия "А" в последния възможен момент, което провокира наставника да се обърне към момчето си - Алесандро, което през 2014 г., едва на 14 години, загива в катастрофа.

"Здравей, любов моя. Не знам къде си в този момент. Не зная какво правиш. Може би си на този облак, който бе над нас онази нощ, когато тичахме, за да пуснем твоя фенер в небето. Или може би си тук, до мен. Всъщност аз съм сигурен - ти си тук до мен и винаги ще бъдеш. Борихме се заедно в тази сложна година, но... сега знам, че ти си винаги с мен. Успяхме заедно...

Твоята енергия ми даде сили да се боря и да продължа да гоня невъзможното, за да го превърна във възможно. Ала това не е моя победа, това е наша победа, точно както онази промоция в Серия "А" с "Ливорно". Иска ми се да се радвам с теб, да гледам очите ти и усмивката ти, да те хвана за ръката и заедно да се забавляваме, заедно да празнуваме.

Този успех е за теб, само за теб. Всяко едно мое постижение ще е и твое. Всяка победа, всичките ни мечти ще бъдат и твои. Сърцето ми бие за теб и ти живееш отново чрез него...", написа Давиде Никола.