на живо

Треньорът на Събев: Контактен е, няма опасност за живота му (ВИДЕО)

Националът по шотокан карате-до пострада на европейското първенство в Сърбия

Треньорът на националния отбор по шотокан карате-до Димитър Тодоранов разкри пред bTV, че Тодор Събев, който вчера стана европейски шампион в отворената категория на европейското първенство в Суботица, е получил тежък удар от румънския си съперник веднага след края на мача. От удара българинът е с мозъчен кръвоизлив, което налага хоспитализирането му в местната болница.

"След последния съдийски сигнал Тодор Събев получи нерегламентиран удар от съперника, който беше с около 30 килограма по-тежък от него. Вследствие на това Събев получи хематом и беше приет в местната болница, след което го преместиха в Белград. Днес е транспортиран със самолет до Военномедицинска академия. Той е контактен и е в стабилно състояние. Няма опасност за живота, каквато имаше вчера вечерта", каза Тодоранов.

"Имаше 14-милиметров кръвен оток вътре в главата. Имаха съмнения за счупен прешлен. Ситуацията беше доста сериозна. Той вече е в България и е стабилен", каза президентът на федерацията по шотокан карате-до Александър Славков.

Тодор Събев е на 22 години от Русе. В момента се състезава за клуб "Ипон". Той е многократен шампион по шотокан карате-до и е един от най-техничните ни състезатели.