на живо

Трилър в Сицилия, Палермо се сгромоляса без Чочев (ВИДЕО)

"Розово-черните" загубиха последното си домакинство за сезона

Фиорентина постигна четвърта поредна победа в Серия А след драматичен успех с 3:2 при гостуването на Палермо. За първи път в историята си "виолетовите" отбелязаха поне три гола в четвърти последователен двубой.

Зрителите на стадион "Ренцо Барбера" се бяха подготвили за празненства в последния домакински мач на Пауло Дибала с екипа на "розово-черните", но вместо това видяха посредствено представяне от своите любимци, които загубиха за пети път у дома през сезона. Ивайло Чочев не бе в групата на Палермо, тъй като изтърпяваше наказание за натрупани жълти картони.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Дибала, чиито трансфер в Ювентус вече бе обявен официално, започна като титуляр за първи път в последните три срещи. В нападение той си партнираше с Франко Васкес, като техният тандем е отбелязал 22 гола през кампанията.

Фиорентина поведе в 23', когато бившият футболист на Палермо Йосип Иличич се разписа с красив удар от 25 метра. Само три минути по-късно домакините изравниха с гол на хърватския халф Мато Яяло. В 33' обаче "виолетовите" отново поведоха. Точен бе ветеранът Алберто Джилардино, който отбеляза втория си гол за сезона.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

След почивката Палермо подобри играта си и в 69' Лука Ригони изравни. Девет по-късно Маркос Алонсо даде аванс на Фиорентина за трети път и той се оказа достатъчен за успеха, който е втори за "виолетовите" над този съперник през сезона. Първият мач на "Артемио Франки" завърши 4:3 за тима на Винченцо Монтела.

Фиорентина се изкачи на пето място в класирането с 61 точки и вече е сигурен участник в турнира Лига Европа през новия сезон. "Виолетовите" изостават с две точки от четвъртия Наполи и в последния кръг може да изместят "сините".

Палермо остава на десето място преди тазвечершния мач между Милан и Торинo, който започва в 21:30 и ще бъде излъчен пряко по RING.BG.