на живо

Ударно начало за националите на Евроволей

"Лъвовете" победиха с 3:0 Черна гора

eurovolley.cev.eu

Мъжкият национален отбор на България започна участието си на Евроволей с категоричен успех. "Лъвовете" победиха с 3:0 (25:22, 25:17, 27:25) Черна гора в първия си двубой от група 2 на турнира в Острава (Чехия).

По този начин тимът на Силвано Пранди се изкачи до второто място в класирането, като Италия е лидер само благодарение на по-доброто си точково съотношение.

Отборът ни започна силно и натрупа аванс в първия гейм, но черногорците успяваха да пробият българската блокада, намалявайки разликата. Въпреки че допуснаха леко отпускане, "трикольорите" намериха своя ритъм и затвориха частта с организирана игра на блок, отлична защита и хубави атаки през центъра.

Снимка: eurovolley.cev.eu

"Лъвовете" показаха стабилност и във втория гейм, който спечелиха с лекота, неизпускайки контрола.

Родната селекция поведе и в началото на третата част, но последва спад и Черна гора се добра до изравняване, след което мачът се движеше точка за точка. "Лъвовете" обаче показаха по-здрави нерви в ключовите моменти и се поздравиха с труден успех с 27:25 за крайното 3:0.

Следващият мач на България в турнира е срещу домакина Чехия на 5 септември (неделя).

Снимка: eurovolley.cev.eu

Стартов състав на България: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Мартин Атанасов, Тодор Скримов, Алекс Грозданов, Светослав Гоцев – Владислав Иванов-либеро