на живо

УЕФА няма да мести финала на европейското първенство

Решителният мач остава на "Уембли" на 11 юли

Reuters

Финалът на европейското първенство по футбол ще се играе на 11 юли на стадион "Уембли" в Лондон, какъвто беше първоначалният план. Това обявиха от УЕФА. 

От Европейската футболна централа излязоха с позиция, след като се пояха информации, че мачът няма да е във Великобритания заради мерките за борба с коронавирус. 

Снимка: Reuters

От Италия веднага реагираха и заявиха, че искат най-важната среща за годината да се проведе при тях! Италианският премиер Марио Драги заяви, че страната е готова да организира мача. 

"Ще се опитам да спра провеждането на финала във Великобритания, защото заразените се увеличават много бързо", заяви той.

Снимка: Reuters

Информация за евентуална промяна на мястото на финала, както и на полуфиналните срещи, които също трябва да се играят на "Уембли", се появи и в британското издание "Таймс". Като основна причина там посочваха невъзможността във Великобритания свободно да влизат фенове от повечето европейски страни, тъй като трябва да бъдат подложени на 10-дневна карантина. 

"УЕФА, властите в Англия и Футболната асоциация на страната работят постоянно заедно, за да можем успешно да проведем полуфиналите и финалът на стадион "Уембли". За момента УЕФА няма планове да мести срещите на друго място", коментира говорител на Европейската централа.

Снимка: Reuters

По последни данни правителството на Великобритания работи, за да може на финала да присъстват поне 60 000 зрители по трибуните. Капацитетът на "Уембли" е 90 000 души, а за мачовете до сега от европейското първенство бяха продавани билети за 22 500 зрители.