на живо

Уникален пропуск в дерби от Серия "А" (ВИДЕО)

Младият Хоакин Кореа още дълго време ще си спомня това изпълнение

Сампдория и Интер завършиха 1:1 в един от най-интригуващите мачове от седмия кръг на италианската Серия А. След като преди седмица грандът от Милано допусна първа загуба за сезона (1:4 от Фиорентина), днес футболистите на Роберто Манчини отново не бяха убедителни в представянето си, но показаха характер в края на двубоя, когато резултатът бе негативен за тях.

Двубоят бе изпълнен с много интересни и опасни ситуации пред двете врати, а пропуските също не липсваха. Най-фрапантният обаче бе в края на първото полувреме и бе дело на атакуващия халф на домакините Хоакин Кореа. Той нанесе завършващ удар при контраатака, топката премина под плонжа на Самир Ханданович и когато 21-годишният аржентинец просто трябваше да я довкара в опразнената врата, ударът му от три метра мина покрай нея.

Така още в началото на шампионата вече имаме кандидат за пропуск на сезона. Дълго време никой на стадио "Луиджи Ферарис" не можеше да повярва на случилото се, а феновете на Самп съжаляваха искрено, че техният тим не е материализирал доминацията си през първото полувреме, което завърши при 0:0.

В началото на втората част "моряците" все пак поведоха с попадение на Луис Муриел, който се възползва от страхотна асистенция на впечатляващия 17-годишен десен бек Педро Перейра. Колумбиецът Муриел отбеляза четвърти гол срещу Интер в своята кариера.

Няколко минути по-късно Кореа бе заменен принудително, а треньорът на домакините Валтер Дзенга подходи консервативно и пусна в игра опитният дефанзивен халф Анджело Паломбо. Постепенно Сампдория се прибра в защита, разчитайки единствено на бързината на Муриел и Едер в атака.

Дефанзивният стил на "моряците" обаче не издържа до края и в 76' Иван Перишич вкара първия си гол за "черно-сините", след като Мауро Икарди се оказа най-съобразителен при карамбол в наказателното поле и чукна топката към хърватина, който бе непокрит на втора греда.

В последните минути Интер продължи да натиска в търсене на шестата си победа за сезона, но нито гостите, нито техните съперници, стигнаха до чисто положение.

Със спечелената точка грандът от Милано се изкачи на първо място в класирането с 16 точки - една повече от тима на Фиорентина, който в понеделник приема Аталанта на "Артемио Франки" във Флоренция. Сампдория вече има актив от 11 точки и заема осмо място с едва две загуби в седем срещи.