на живо

Колумбиец спечели 9-ия етап на "Тур дьо Франс". Двама фаворити отпаднаха

Крис Фруум продължава да води в генералното класиране

Getty Images

Колумбиецът Ригоберто Уран спечели 9-ия етап от колоездачната Обиколка на Франция, която беше с дължина 181.5 километра от Нантуа до Шамбери. Той успя да победи представителя на домакините Уорън Баржил с фотофиниш, които бяха начело и на основната група.

Британецът Крис Фруум завърши на 3-а позиция днес с времето на победителя, което бе напълно достатъчно да остане начело в главното индивидуално класиране. Уран финишира за 5 часа, 7 минути и 22 секунди.

Снимка: Getty Images

Освен Герайнт Томас, който отпадна по-рано днес, същото сполетя още един от претендентите за крайната победа - Ричи Порти от Австралия. Порти падна по време на 9-ия етап, като от отбора му "БМС Рейсинг" заявиха, че той се е ударил в камъни от дясната страна на пътя, след което е бил откаран с линейка в клиника, а по пътя са му направени няколко шева.

Британецът Фруум води за крайната победа с време 38:26:28 часа, следван от италианеца Фабио Ару, днес 5-и, на 18 секунди. Французинът Ромен Барде е 3-и в генералното подреждане на 51 секунди. На 4-ата позиция се изкачи днешният победител Уран, който изостава на 55 секунди от водача.