на живо

Увеличиха наказанието на Валке

Етичната комисия на ФИФА прибави още 45 дни към санкцията

Getty Images

Етичната комисия на ФИФА продължи наказанието на генералния секретар на световната футболна централа Жером Валке с още 45 дни. Французинът беше отстранен за 90 дни през октомври във връзка с разследване срещу него заради корупция, но санкцията изтече вчера.

"Етичната комисия реши да продължи наказанието на г-н Жаром Валке с още 45 дни по искане на разследващата камара. Санкцията започна да тече от днес", обявиха от базираната в Цюрих комисия.

Валке е обвинен в получаване на нерегламентирани подаръци, конфликт на интереси и нарушаване на правилата за конфиденциалност във връзка с продажбата на билети за Мондиал 2014, както и за отказ да сътрудничи на разследването. Той отрече всички обвинения.

Французинът ще се яви на изслушване пред Етичната комисия в близките седмици, а окончателното решение се очаква да бъде взето около средата на февруари.
Разследващата камара на Етичната комисия вече препоръча Валке да бъде наказан за 9 години и да му бъде наложена глоба от 100 хиляди швейцарски франка.