на живо

Уверена Англия или вдъхновена Дания? Това е въпросът! (АНКЕТА)

Кой отбор ще играе на финала на европейското първенство по футбол?

Италия и Испания не разочароваха! Показаха ни 120 минути атрактивен футбол, а след това и спиращи дъха дузпи. В крайна сметка "Скуадрата" се класира за четвъртия си финал в историята на европейските първенства. 

Днес (7 юли) е време да разберем кой ще е другият тим, който ще протегне ръце към трофея. На "Уембли" в Лондон ни предстои истинска Шекспирова трагедия. Англия или Дания? Това е въпросът! 

Кой ще играе на финала на европейското първенство?

Принц Хамлет със сигурност няма да разреши футболния ребус на полуфинала. 

Снимка: Reuters

Англия бленува! Англия мечтае! И се надява за първи път да стане европейски шампион в своята история. При това на стадион "Уембли" в Лондон. 

"Трите лъва", предвождани от селекционера Гарет Саутгейт, имат пълното право да излязат на терена със самочувствие. В петте си мача до сега тимът не допусна гол и вкара 8 попадения. Тези 60 000 фенове, които ще изпълнят трибуните на стадиона, със сигурност ще стискат палци предимно за англичаните. 

Снимка: Reuters

Отборът на Дания обаче доказа, че трудно може да бъде изплашен! Вдъхновението в редиците на "Червения динамит" личи отдалеч, а все по-често се споменава онова лудо европейско първенство през 1992 г., когато датчаните влязоха в групите на мястото на разпадащата се Югославия и грабнаха титлата.

Снимка: Reuters

И този път тимът имаше премеждия. В първия мач Кристиан Ериксен падна на терена, след като получи сърдечен арест. За щастие в момента той е добре, а съотборниците му играят, за да го зарадват. Едва ли има по-добра мотивация от това! 

Съперничеството между двата тима датира от 1948 г. Като в момента англичаните могат да се похвалят с 12 победи, датчаните - с 5, а равенствата са 4. 

Снимка: Reuters

Но това е европейско първенство! При това полуфинал! Клишето тук гласи, че всичко е възможно!

Кой ще ликува в крайна сметка? Англия или Дания?