на живо

В мач на една врата "Милан" взе само равен от "Сасуоло" (ВИДЕО)

"Росонерите" пропуснаха да съкратят още повече разликата с "Интер"

Getty Images

"Милан" и "Сасуоло" направиха 1:1 на "Сан Сиро" в последен мач от 21-ия кръг на Серия "А". От първата до последната минута домакините доминираха, но гостите се бранеха откровено с 11 човека дълбоко в своята половина и затваряха всички свободни пространства пред съперника.

"Росонерите" започнаха силно и до втората минута шансове се откриха пред Кеси и Билия, които пропуснаха. Последователно след това възможности да открият резултата можеха Чалханоглу, Сусо и Кеси, но героят на "Сасуоло" Андреа Консили спаси всичко. Първият шанс пред гостите се откри чак в 34-та минута, когато Политано пропусна. 

През второто полувреме гостите почти не излизаха от половината, с което съвсем затвориха пътя към вратата си. "Милан" пък атакуваше с всички футболисти с изключение на Донарума, а Гатузо дори промени схемата, за да усили атаката.

В 75-та минута обаче Политано получи хубав пас, измъкна се на доста рехавата защита в червено-черно и шокира "Сан Сиро".

Резервата Калинич имаше златна възможност да изравни в 84-та минута с глава на пропусна. Все пак две минути по-късно се реваншира и отбеляза красив гол.

"Росонерите" отново можеха да вземат драматична победа в края на мача, но Консили спаси след силен удар на Бонавентура. 

Така "Милан" и "Сасуоло" направиха 1:1 и "росонерите" пропуснаха възможността да съкратят още повече преднината на "Лацио", "Рома" и "Интер" в битката за Шампионска лига.

Миланският гранд е с 52 точки на 7 от градския си съперник и 8 от римските отбори. "Сасуоло" пък взе важна точка в борбата за оцеляване и има актив от 30 точки.  

Тагове:

милан сасуоло