на живо

Валенсия мечтае! (ВИДЕО)

"Прилепите" запазиха шансове да спечелят поне един трофей за сезона

БГНЕС

Валенсия постигна изключително важна победа с 1:0 при гостуването си на Лас Палмас в реванш от 1/4-финалите на турнира за Купата на Краля в Испания. Така "прилепите" спечелиха сблъсъка с общ резултат 2:1 и се класираха за полуфиналите за първи път в последните пет сезона. Феновете на отбора вече мечтаят за първи финал в надпреварата от 2008 година насам.

Решителният гол на стадион "Гран Канария" на Канарските о-ви отбеляза нападателят Родриго Морено в 20'. До края домакините действаха по-агресивно, но това не доведе до голови ситуации пред вратата на съперника. Най-доброто положение за "жълто-сините" бе през втората част, когато удар на Момо бе отразен по атрактивен начин от вратаря Матю Раян.

Лас Палмас пропусна шанса си да попадне сред най-добрите четири в турнира за първи път от 1997 година и ще се съсредоточи над битката за оцеляване в Примера Дивисион. Валенсия пък очаква да разбера съперника си в спор за място на финала. Това ще бъде един измежду трите тима на Барселона, Севиля и Селта.