на живо

"Валенсия" мина през дузпи, но се класира на полуфинал за Купата (ВИДЕО)

"Алавес" пропусна 3 дузпи и приключи пробива си

"Валенсия" мина през дузпи, но се класира на полуфинал за Купата (ВИДЕО)

"Валенсия" е на полуфинал в турнира за Купата на Краля на Испания. Отборът на Марселино загуби реванша с "Алавес" във Витория със същия резултат, с който бе спечелил първия мач и след продължения и дузпи, успя да се добере до най-добрите 4.

Първата среща бе завършила 2-1 за "прилепите" и след нулево първо полувреме в реванша, гостите продължаваха напред. "Алавес" обаче натисна през втората част и почти не даваше топката на противника. В 72-та минута домакините поведоха. Мунир Ел Хадади, който бе влязъл само 2 минути по-рано, вкара с глава след грешка в защитата на "Валенсия".

Само 5 минути по-късно Санти Мина изравни. Нападателят пък се бе появил в игра само двайсетина секунди по-рано. "Алавес" обаче не се предаде и 4 минути преди края на редовното време успя да вкара втори гол. След центриране от фаул в наказателното поле вратарят се поколеба да излезе за топката и тя попадна у Рубен Собрино, който я заби в мрежата.

В продълженията "Валенсия" бе далеч по-свеж, но не успя да вкара. Най-чистият шанс се откри пред Родриго Морено, който от малък ъгъл стреля и след рикошет във вратаря, топката се удари в напречната греда.

При дузпите "прилепите" бяха далеч по-хладнокръвни. Те вкараха 3 дузпи, като само Кондогбия пропусна, докато цели трима играчи на "Алавес" не успяха да вкарат своите удари. Герой стана вратарят Жауме Доменек, който спаси ударите на Педраса и Перес.

След "Севиля", вече и "Валенсия" е на полуфинал за Купата.