на живо

Валенсия се издъни отново след странен автогол (ВИДЕО)

"Прилепите" си осигуриха тежък реванш за четвъртфиналите на Купата на Краля

БГНЕС

Валенсия и Лас Палмас завършиха 1:1 в първи мач от четвъртфиналната фаза на турнира за Купата на Краля в Испания. Въпреки че бяха фаворити, "прилепите" не успяха да надиграят 16-я в класирането на Примера Дивисион, който е спечелил само едно от своите 12 гостувания от началото на сезона. Равенството дава предимство на отбора от Канарските о-ви, който е домакин на реванша след седмица.

Чистите голови положения в двубоя липсваха. Още в първите минути голмайсторът на домакините Пако Алкасер пропусна да отбележи сам срещу вратаря, но до 38' друга интересна ситуация нямаше.

Тогава обаче, при центриране от ъглов удар в наказателното поле на домакините, 22-годишният френски халф Уилфрид Захибо засече топката като опитен нападател в собствената си врата - 0:1.

Снимка: БГНЕС

През второто полувреме домакините не осъществиха силен натиск, но все пак стигнаха до равенството в 61', когато Пако Алкасер отбеляза 11-я си гол за сезона. Друг от нападателите на "прилепите" Алваро Негредо се появи в игра от резервната скамейка и имаше отличен шанс да осигури победата за своя тим в последните минути. Той обаче не успя да нанесе хубав завършващ удар, въпреки че бе оставен сам в наказателното поле.

Снимка: БГНЕС

След края на срещата футболистите на домакините бяха изпратени от феновете с освирквания, заради слабите резултати на отбора - 3 победи в последните 13 мача, 12 от които под ръководството на новия наставник Гари Невил.