на живо

Ван Гаал: Швайнщайгер игра зле

Наставникът на "червените дяволи" недоволен от представянето на халфа

Getty Images

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал не остана очарован от представянето на новото попълнение Бастиан Швайнщайгер след победата на тима му над Сан Хосе Ърткуейкс с 3:1 по-рано днес.

Германецът се появи в игра през второто полувреме, заедно с още 9 свои съотборници, които започнаха като резерви, но не е впечатлил новия си наставник.

„През първото полувреме останах доволен. През второто обаче се представихме много зле. Губихме прекалено лесно топката. Позиционирането ни също не беше на нивото от първата част. Швайнщайгер също игра зле. Единственото хубаво нещо беше голът на Перейра (бел. ред. – за 3:1)”, каза Ван Гаал.

Все пак холандецът оправда представянето на германския национал. „През първия мач (срещу Клуб Америка, спечелен с 1:0) той се представи много добре. Днес обаче не беше на ниво, но това е нормално, при положение че си разполагал само с шест дни подготовка и трябва да играеш 45 минути на високо темпо.”

Швайнщайгер беше привличен от Байерн Мюнхен за 20 милиона евро след 17 години, прекарани в Бавария. На 1 август той ще навърши 31 години.