на живо

Велик Тоти отново измъкна Рома (ВИДЕО)

Рома - Торино 3:2, Франческо Тоти с два гола за близо 10 минути в игра

Getty Images

В невероятно шоу с 5 гола, много пропуски и скандални съдийски решения, Рома победи Торино с 3:2 на своя "Олимпико". 

В герой за домакините се превърна "Принцът на Рим" Франческо Тоти, който вкара два гола за близо 10 минути на терена в края на мача. С тях Рома осъществи драматичен обрат от 1:2 до 3:2.

За 39-годишния играч това бяха попадения №246 и 247 в Серия "А". Той вече е само на 27 от лидера във вечната ранглиста Силвио Пиола, но няма шанс да завоюва първото място, тъй като напуска Рома след края на сезона.

В последно време Тоти е и в конфликт с наставника Лучано Спалети. Въпреки това капитанът на "джалоросите" спасява тима си от загуба на точки за втори път в последните 4 дни.

Тоти донесе на Рома точка при домакинството на Аталанта в неделя, завършило 3:3.

 

Отборът на Рома бе по-активният и създаде добри голови положения в първия половин час от срещата, но изпитваше сериозни трудности със завършващия удар.

В 35-ата минута главният съдия Джанпаоло Калварезе отсъди пресилена дузпа в полза на Торино за фаул на Костас Манолас срещу Андреа Белоти. Последният застана зад топката и не сбърка - 0:1

В края на полувремето и малко след началото на втората част домакините имаха претенции за неотсъдени дузпи в тяхна полза за игра с ръка на футболисти на Торино в наказателното поле, но реферът Калварезе бе на друго мнение.

Все пак Рома изравни в 66-ата минута. Диего Пероти центрира от ъглов удар и Костас Манолас засече с глава - 1:1

Римляните се впуснаха напред в търсене на победен гол, но вместо това Торино отново поведе. "Биковете" организираха отлична контраакция, при която Бруно Перес намери Хосеф Мартинес и последният се разписа на празна врата - 1:2.

В 86-ата минута наставникът на Рома Лучано Спалети пусна в игра Франческо Тоти.

Легендарният нападател влезе на мястото на Сейду Кейта и се нуждаеше от само 22 секунди, за да изравни резултата - 2:2. Миралем Пянич центрира от пряк свободен удар, Костас Манолас отклони с глава, а Тоти бе на точното място в точното време и майсторски прати топката в мрежaта на Даниеле Падели.

В 87-ата минута Никола Максимович от Торино игра с ръка в наказателното поле на своя тим и съдията Калварезе отсъди дузпа в полза на домакините.

Зад топката застана Тоти... и реализира, превръщайки се в герой за Рома - 3:2.

Така Рома отново е само на 5 точки зад Наполи. "Джалоросите" са трети с актив от 68 точки, а неаполитанците - втори със 73.

Четвърти, вече на 7 точки от Рома, е Интер. "Нерадзурите" допуснаха изненадващо поражение с 0:1 като гост на Дженоа.