на живо

Виртуозен гол задълбочи кризата в Рома (ВИДЕО)

Вижте зрелищното изпълнение на Алехандро Гомес

Getty Images/Guliver Photos

Аталанта нанесе първа домакинска загуба на Рома през сезона в Серия "А", надигравайки "вълците" с 2:0. Поражението сгъстява облаците над треньора Руди Гарсия, чийто отбор допусна тежко поражение с 1:6 при гостуването си на Барселона в Шампионска лига.

През първото полувреме на стадио "Олимпико" Рома владееше топката в по-продължителен период от време, но стигна до едва два положения пред вратата на Марко Спортиело, пропуснати от Миралем Пянич и Един Джеко. В 40-ата минута гостите, които не се бяха разписвали в продължение на повече от 7 часа извън Бергамо, откриха резултата. Алехандро Гомес пресече лошо подаване на Лука Дин, напредна и отправи неспасяем изстрел.

Малко след почивката Лука Чигарини от Аталанта изчисти топката от голлинията след удар с глава на Пянич и рикошет от гърба на Габриел Палета. С това се изчерпаха сериозните опасности, създадени от психологически съсипаните от тежката загуба от Барселона футболисти на Рома. В 81-ата минута резервата Майкон направи дузпа, спъвайки откъсналия се Гомес. Бразилският защитник бе изгонен с директен червен картон, а Херман Денис бе точен от бялата точка.

До края на мача главният съдия Джанпаоло Калварезе отстрани от игра и двама футболисти на Аталанта - Гулиелмо Стендардо и Алберто Граси. "Бергамаските" не бяха сериозно притеснени от нападателите от отбора на Гарсия до последния сигнал и записаха първата си победа като гости на Рома от 2003-а година насам.