на живо

Витоло бележи в дебюта си сред титулярите на "Атлетико" Мадрид (ВИДЕО)

"Червено-белите" се класираха за 1/4-финалите за Купата на Краля

БГНЕС

"Атлетико" Мадрид победи с 3:0 гостуващия Леида в мач реванш от 1/8-финалите на турнира за Купата на Краля, класирайки се за фазата на най-добрите осем с общ резултат 7:0. "Червено-белите" достигат поне до четвъртфинал в надпреварата за шести пореден сезон, докато третодивизионният им съперник остава без участие на тази фаза в своята история.

Сред титулярите на "дюшекчиите" попаднаха Диего Коста, Габи и Стефан Савич, които ще пропуснат следващия мач от Ла Лига, поради наказания. В стартовите 11 за първи път попадна и новото попълнение Витоло, а в атака Диего Симеоне бе заложил също на Фернандо Торес и Яник Ферейра Караско. Извън групата останаха Антоан Гризман, Диего Годин, Ян Облак, Коке, Шиме Върсалко. 

През първото полувреме темпото на игра бе ниско, а "Атлетико" пропусна да вземе преднина, след като Лука Ернандес изпрати топката в гредата, засичайки с глава центриране от корнер, а малко по-късно Коста остана сам срещу вратаря, но Диего Ривас се справи блестящо и парира удара.

Снимка: БГНЕС

След почивката доминацията на "рохибланкос" стана още по-осезаема и в 57-ата минута логиката възтържествува. Караско изпрати топката във вратата след асистенция на Диего Коста. Малко след това в игра за домакините се появиха Анхел Кореа и Кевин Гамейро, които комбинираха в същия ред за 2:0 в 74-ата минута. Последното попадение в срещата бе дело на Витоло, който се разписа за първи път, откакто официално се присъедини към тима от испанската столица в началото на месеца.

"Атлетико" спечели в шести пореден домакински двубой от всички турнири и гледа уверено към следващата фаза. За последно "дюшекчиите" триумфираха с Купата през 2013 година, когато победиха градския съперник "Реал" на финала.