на живо

Вижте най-новия кандидат за гол на сезона в Серия А (ВИДЕО)

Лоренцо Инсиние се отличи с уникално изпълнение

Getty Images/Guliver Photos

На пореден фантастичен гол в мачовете от италианското футболно първенство станаха свидетели зрителите на двубоя Наполи - Торино. Срещата бе от 18-я кръг на Серия А и завърши 2:1 в полза на "неаполитанците", а техният атакуващ футболист Лоренцо Инсиние хвърли в екстаз зрителите по трибуните на стадио "Сан Паоло" с невероятен изстрел тип "падащ лист" още в в 16'.

Юношата на клуба се възползва от страхотна комбинация между Гонсало Игуаин и Хосе Мария Кайехон, завършвайки атаката от неудобна позиция. Това направи попадението още по-атрактивно, предизвиквайки неодумението дори на собствения си треньор Маурицио Сари. Това бе осмият гол на Инсиние от началото на сезона в Серия А. Вижте неговото уникално изпълнение във видеото.

Преднината на Наполи бе заличена в 33', когато бившият нападател на "сините" Фабио Куалярела бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Фаузи Гулам срещу Бруно Перес. Само осем минути по-късно обаче домакините отново поведоха. Инсиние изведе Марек Хамшик в наказателното поле, а той отбеляза 78-я си гол в мач №300 с екипа на неаполитанците в Серия "А".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В крайна сметка голът на словашкия национал се оказа решителен за втората поредна победа на гранда от Неапол в шампионата. Това е седмият успех в девет домакинства на "сините" от началото на сезона и пети в последните шест двубоя срещу Торино.

Вижте и всичко най-интересно от срещата.

Наполи отново се изкачи на второ място в класирането с актив от 38 точки, на една зад лидера Интер. Също с 38 точки е и съставът на Фиорентина, а Торино заема 14-та позиция с 22 точки.